тел. 0879 055 878, 0878 488 679

Смяна на стъклопакет на pvc дограма

НП Пласт предлага различни възможности за ремонт на дограма, за да подобри или върне добрата функционалност на прозорците. Една от тях е смяна на стъклопакет.

Стъклопакетът е много важна част от дограмата, тъй като той заема  ~ 80 % от общата площ на прозореца Ви. От него зависи по-добрата енергийна ефективност, и в същото време шумоизолацията, която предотвратява нахлуването на неприятните шумове от големия град.

Ето накратко характеристиките на най-разпространените стъкла:

  смяна на стъклопакет
смяна на стъклопакет   К-стъкло

Характерно за нискомисионното /К-стъкло/ е това, че то пропуска повече слънчева топлина отвън навътре, отколкото отвътре навън. За зимата това негово качество е много полезно, защото позволява в помещението да се задържи повече топлина. За лятото обаче то се оказа недостатък - получава се един вид парников ефект - в помещението се задържа повече топлина. С други думи необходима е повече енергия за неутрализиране на топлината и за охлаждане на помещението.
4S стъкло 

При новото нискоенергийно или енерджи стъкло неблагоприятният ефект от пропускането на повече топлина навътре е избегнат. Стъклото "функционира" еднакво добре в двете посоки, през всички сезони. Оттам и наименованието - всесезонно, 4 сезона и пр. Подобно на нискоемисионното стъкло, нискоенергийното /енерджи / стъкло също има метализирано покритие от едната страна. Представлява по-нататъшно развитие на нискоемисионното или К-стъкло, с по-добри показатели, особено през лятото. Повече за 4S стъклата може да прочетете тук.